GÜNDEM

Bursa'da Çocukların Üzerine Torpil Atıldı: O Anlar Güvenlik Kamerasında

Bursa Nilüfer`de, bir kişi, site bahçesindeki voleybol sahasında oynayan çocukların üzerine, gürültü yaptıkları gerekçesiyle torpil attı.

Abone Ol

Patlama sonrası güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, ışıkları söndüren kişinin torpili çocukların üzerine attığı anlar yer aldı. Olayın ardından polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

21 Ağustos akşamı saat 21.30 sularında meydana gelen olayda, 12 çocuk voleybol oynarken, iddiaya göre, yakınındaki apartmanın 3. katında yaşayan bir kişi, çocukların gürültü yaptığını bahane ederek torpil attı. Işıkları söndürdükten sonra torpili çocukların üzerine atan kişinin hareketleri, güvenlik kameralarına yansıdı. Patlama sesi üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine çağrıldı. Olayda can kaybı yaşanmazken, 10 çocuğun ailesi polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

“Çocuklar Korkudan Kaçtı”

Site yöneticisi Volkan Çalışan, patlama sesi sonrası çocukların korkarak oyun alanını terk ettiğini belirtti. Çalışan, “Güvenlik kameralarından olayın detaylarını gördük. Karşı siteden çocukların üzerine patlayıcı madde atılmış. Çocuklar gerçekten çok korktu ve tedirgin oldular. Site yönetimi olarak gerekli şikayetleri yaptık ve konunun takipçisi olacağız. Şimdi çocuklar oyun sahalarında oynamaya korkuyorlar. Biz de onların yanında duruyoruz” dedi.

“Arkadaşımın Yanına Patladı”

Olay sırasında voleybol sahasında oynayan 10 yaşındaki Tanem İşleyen, torpilin arkadaşının ayağının yakınında patladığını söyledi. İşleyen, “Karşı siteden gelen patlayıcı madde kaçmasaydı, arkadaşımın üzerine gelebilirdi. Çok korktuk, gece uyuyamadık. Patlamanın yanında olduğu arkadaşım şu an bahçeye inemiyor” dedi.

“Korkudan Titredik”

13 yaşındaki Emir Berke Çalışır, patlama sonrası yaşadıkları paniği anlatarak, “Voleybol oynuyorduk ve üstten gelen patlayıcı madde ışık saçıp patladı. Korkudan elimiz ve ayağımız titredi” şeklinde konuştu.

“Herkes Kaçıştı”

12 yaşındaki Celal Avşin Sezgin, olayın ardından yaşadıkları paniği anlatarak, “Arkadaşlarla oturuyorduk. Havadan düşen cisim patladı ve hepimiz kaçıştık. Ne olduğunu anlamadık, korkudan herkes sağa sola koştu” dedi.

Polis, olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntülerde, torpilin atıldığı ve çocukların paniğe kapıldığı anlar yer alıyor. Şüpheli kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.