Çiftçilere çevre illerden de destek geldi ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Karacabey'e giderek çiftçilerin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.Milletvekili Sarıbal, tarlada kalan domateslerin, karpuzların ve biberlerin maliyetinin çok altında alıcı bulduğunu belirterek, "Domates tarlada çürüyor, karpuzlar yerle bir oldu. Fasulyeler de dalında kaldı. Çiftçiler, tarihin en büyük mücadelesini veriyor ve ciddi zararlar ediyor. Çiftçiler burada traktörleriyle sabah 10.00'dan beri seslerini duyurmaya çalışıyorlar ve sorunlarının çözümünü bekliyorlar," dedi.

Bursa Valisi Demirtaş Çiftçilerle Görüştü

Eylemin gerçekleştiği Karacabey TİGEM önüne giderek çiftçilerle görüşen Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çiftçilerin sıkıntılarını bildiklerini ve bu sorunları çözmek için adımlar attıklarını ifade etti. Vali Demirtaş, "Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla ilk etapta 30 bin ton salçalık domates alımı gerçekleştirilecektir. Salça fabrikaları ve iş adamlarıyla görüşmelerimiz sürüyor. Tarım Kredi Kooperatifi alımlara başladı ve bu konuda çalışmalara devam ediyoruz. Ticaret Bakanı ve Tarım Bakanı ile de bu konuyu görüştük," şeklinde konuştu.

Yol 4 Saat Sonra Trafiğe Açıldı

Vali Demirtaş'ın açıklamalarının ardından çiftçiler, eylemlerini sonlandırarak traktörleriyle bölgeden ayrıldılar. Bursa-Balıkesir yolu, 4 saat süren kapalı kalma süresinin ardından tekrar trafiğe açıldı.

Hendek'te Makarna Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 30 Yaralı Hendek'te Makarna Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 30 Yaralı

Kaynak: DHA