GÜNDEM

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş TEKNOSAB’ı Ziyaret Etti

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’ni (TEKNOSAB) ziyaret etti.

Abone Ol

Ziyaret sırasında TEKNOSAB ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bölgede yürütülen çalışmalar ve gelecekteki projeler hakkında bilgi verdi. Burkay, 2024 yılı sonuna kadar TEKNOSAB’da 26 yeni firmanın faaliyete geçeceğini, toplam yatırım tutarının 40 milyar TL’ye ulaşacağını ve istihdam sayısının 13 bine çıkacağını açıkladı.

Üretim ve İstihdamda Önemli Artış

BTSO ve TEKNOSAB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’a TEKNOSAB’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyaret sırasında Vali Demirtaş, Burkay ile birlikte bölgede üretime başlayan firmaları gezdi. AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ın da eşlik ettiği ziyarette, TEKNOSAB’ın 4 yıl gibi kısa bir sürede yatırıma hazır hale geldiği belirtildi. Burkay, bölgede 37 parselde ruhsatlandırma ve inşaat çalışmalarının sürdüğünü, 11 firmanın ise toplamda 15 milyar TL yatırım ile üretime geçtiğini ifade etti. Bu firmalar, bölgede 4 bin kişilik bir istihdam sağladı.

Gelecek Hedefleri ve Yatırımlar

TEKNOSAB’da sanayide dönüşüm ve ölçek ekonomisine geçişin öncüsü olduğunu belirten Burkay, 2024 yılı sonuna kadar 26 yeni firmanın faaliyete geçeceğini söyledi. Bu yatırımlarla birlikte toplam yatırım tutarının 40 milyar TL’ye, çalışan sayısının ise 13 bine ulaşmasını beklediklerini vurguladı. Burkay, TEKNOSAB’ın ‘Yerli, Yenilikçi ve Yeşil Üretim’ vizyonuyla, akıllı fabrikaların yenilenebilir enerji kaynaklarından en üst düzeyde faydalandığını belirtti. TEKNOSAB’ın, Türkiye’nin en rekabetçi endüstri bölgelerinden biri olduğuna ve Bursa’nın teknoloji ve inovasyon tabanlı üretimde önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.

Lojistik ve Ulaşım Altyapısı

Burkay, bölgede güçlü bir lojistik ve ulaştırma altyapısı oluşturmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. İstanbul-İzmir otoyol bağlantı kavşağının tamamlanmasıyla birlikte inşaat sürecinin hızlanmasını ve 2026 yılı itibarıyla tüm parsellerde üretimin başlamasını hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, TEKNOSAB’da girişim sermayesi yatırım fonu modeliyle Güney Marmara’nın en büyük lojistik merkezini kurmayı planladıklarını belirtti. Burkay, Vali Demirtaş’ın liderliğinde yürütülen bu projelerin, bölgenin ulaşım ağına entegrasyonunu sağlarken, firmalara uluslararası düzeyde rekabet avantajı sunacağını vurguladı ve destekleri için teşekkür etti.