Çetinkaya, 2025 yılında Suudi Arabistan'da yapılacak Dünya Ralli Şampiyonası için de iddialı hedefler koydu ve "Suudi Arabistan’da yarışmak büyük bir ayrıcalık olacak. Umuyorum ki çok güçlü bir otomobil ile başarılı bir performans sergileyebiliriz" dedi.

Burcu Çetinkaya, Dünya Ralli Şampiyonası'nın en prestijli yarışlardan biri olduğunu vurgulayarak, "Akropolis Rallisi, bu şampiyonanın tarihindeki en ünlü yarışlardan biridir. Bu sene, 72 ekip arasında tek kadın pilot olarak yer alacağım. Ayrıca, copilotum Fabrizia Pons da az sayıdaki kadın copilotlardan biri" şeklinde konuştu.

Kadınların Katılımı Azalıyor

Son yıllarda Dünya Ralli Şampiyonası’nda kadınların sayısının azaldığına dikkat çeken Çetinkaya, "Kadınlar ve erkeklerin birlikte mücadele ettiği bu alanda, son dönemlerde kadın yarışçılara pek rastlanmıyor. Bu yarış ile kadınların bu platformda var olduklarını tekrar hatırlatmak istiyoruz. Ülkeme en iyi sonuçlarla dönmeyi umuyorum" dedi.

Akropolis Rallisi’nin Zorluğu

Akropolis Rallisi'nin zorluk derecesi hakkında bilgi veren Çetinkaya, "Bu yarış, geçmişteki etaplardan farklı olarak biraz daha az kırıcı hale gelmiş olsa da, hala zorlu bir şampiyona. Rekabet seviyesi çok yüksek ve bitirmesi oldukça güç" ifadelerini kullandı.

Yarış Mesafeleri ve Hazırlık

Yarışın 5-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirten Çetinkaya, toplamda 305 kilometre özel etabın olacağını ve yaklaşık 1030 kilometre de normal etabın bulunacağını söyledi. Ayrıca, yol keşfi aşamasında yaklaşık 2500 kilometre yol alacaklarını ekleyerek, toplamda 3800 kilometreyi aşan bir yolculuk yapacaklarını ifade etti. Yunanistan’a araçla gidiş-dönüş yolculuğuyla birlikte toplamda yaklaşık 7000 kilometre yol yapacak.

Ralliye Dönüş ve Hedefler

6 yıl aradan sonra rallilere geri dönen Çetinkaya, "Ralliden uzak kaldığımda çok şey öğrendim ve bu sporu özledim. Dünya Şampiyonası benim için hep kalbimdeydi. Suudi Arabistan'da yapılacak şampiyona duyurusu sonrası geri dönme kararı aldım. Umarım her şey hayal ettiğimiz gibi olur" dedi.

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Fabrizia Pons’un Katkısı

Copilot Fabrizia Pons hakkında da bilgi veren Çetinkaya, "Fabrizia Pons, 69 yaşında ve büyük bir kariyere sahip. 45 yılın üzerinde bir deneyimi var ve birçok erkek rakibini geride bırakmış. Onunla yarışmak benim için büyük bir onur" dedi.

Suudi Arabistan’da Yarışmanın Anlamı

Suudi Arabistan’da yarışmanın önemine değinen Çetinkaya, "Orta Doğu Ralli Şampiyonası'nda birçok kez podyuma çıktım. Ancak Suudi Arabistan’da, yarışmayı geçin, normal otomobil kullanmamız bile yasaktı. Bu şampiyonanın Suudi Arabistan’a gelmesi çok değerli. Umuyorum ki üst seviyede bir otomobil ile başarılı bir performans sergileyebiliriz" şeklinde konuştu.

Kadınlara Mesaj

Tüm kadınlara yönelik bir mesaj da veren Çetinkaya, "Hayallerinizden vazgeçmeyin. Hareket geçip hayallerinizin peşinden koşarsanız, zamanla kapılar açılacaktır. Biz, hayal eden, üreten ve yaşayan kadınların ülkesiyiz" dedi.

Kaynak: DHA