GÜNDEM

Bu Çayevinde Siyaset ve Küfür Konuşmak Yasak

Ankara Etimesgut`ta bulunan bir çayevinde, siyaset ve küfürlü konuşmalar yasaklandı.

Abone Ol

Çayevinin sahibi Serdar Aktaş, "Burada sevgi dilini yaygınlaştırmak ve tartışmalardan kaçınmak amacıyla bu uygulamayı başlattık" dedi.

İstasyon Mahallesi'nde hizmet veren çayevinin sahibi Serdar Aktaş, müşteriler arasında sevgi dilini teşvik etmek ve tartışmaları önlemek için siyaset ve küfürlü konuşmaları yasakladı. Çayevinin girişine ve masalarına, "Bu çayevinde siyaset ve küfürlü konuşmak yasaktır" ve "Küfredeceksen sus" şeklinde uyarı afişleri asıldı.

Serdar Aktaş, siyaset tartışmalarının yakın arkadaşlar arasında anlaşmazlıklara yol açabildiğini ve küfürlü konuşmaların mahalle sakinlerini rahatsız ettiğini belirtti. "Siyaset konuşmaları sırasında insanlar arasında gerilim yaşanıyor ve arkadaşlar birbirine düşebiliyor. Bu tür durumları önlemek amacıyla böyle bir karar aldık. 'Bu uygulama işe yaramaz' diyenler oldu ama zamanla afişleri görenler dikkatli olmaya başladı. Dikkat etmeyenleri de uyarıyoruz. Amacımız, insanların birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak ve sohbet ortamlarını daha huzurlu hale getirmek" diye konuştu.

Aktaş, uygulamanın ardından bazı kişilerin uygulamayı takdirle karşıladığını ve çayevinin daha huzurlu bir ortam sunduğunu ifade etti. "İnsanlar burada kaynaşıp dostluk kurabiliyor. Bu uygulama diğer esnaf arkadaşlara da örnek olacaktır. Çayevimize oturaklı ve düzgün insanların gelmesini istiyoruz. Böylece insanlar, eşi veya arkadaşlarıyla rahatça vakit geçirebiliyor. Uygulama sonrası siyaset ve küfürlü konuşma sayısının azaldığını gözlemledik" şeklinde konuştu.