SPOR

BtcTurk, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda 10 Milli Sporcuya Destek Verecek

BtcTurk, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin (TMPK) ana sponsoru olarak Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek 10 milli sporcuya destek sağlayacağını açıkladı.

Abone Ol

Oyunlar, 28 Ağustos – 8 Eylül 2024 tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilecek.

Bu yaz Paris’te düzenlenen olimpiyatlarda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) resmi sponsoru olarak 21 sporcuya finansal destek sağlayan BtcTurk, aynı destek anlayışını Paralimpik Oyunları için de devam ettirecek. Haziran ayında TMPK ile yapılan anlaşma kapsamında, paralimpik sporculara yönelik destek sağlanacağı belirtildi.

Olimpiyatlarda da Destek Sağlamıştı

BtcTurk, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye’yi temsil eden #TeamTürkiye'yi desteklemiş ve 21 sporcuya finansal katkıda bulunmuştu. 26 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen olimpiyatlara Türkiye, 18 spor dalında 102 sporcu ile katılmıştı.

BtcTurk Ücretsiz Spor Okulları Açtı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Valilik, TMOK, Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Avrupa Olimpiyat Komiteleri ve AFAD iş birliğiyle inşa edilen iki Olimpik Dayanışma Çok Amaçlı Spor Salonu, ve TMOK'un resmi sponsoru BtcTurk tarafından hayata geçirilen BtcTurk Spor Okulları mayıs ayında açılmıştı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Antakya ve Defne ilçelerinde kurulan spor salonları, 7-15 yaş arası çocuklara atletizm, badminton, basketbol, cimnastik, futsal ve voleybol eğitimleri sunmaktadır.