GÜNDEM

Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldüren Kişi Aranıyor

Antalya’da, boşanma aşamasında olduğu eşi Fadim Temirhanoğulları'nı (52) tabancayla vurarak öldüren Savaş Temirhanoğulları'nın (47) yakalanması için polis çalışma başlattı.

Abone Ol

Olay, Konyaaltı ilçesine bağlı Hurma Mahallesi 252'nci Sokak'taki Atapark Konutları C Blok 4'üncü katta meydana geldi.

Olayın sabah saat 05.00 sıralarında gerçekleştiği bildirildi. Savaş Temirhanoğulları, 3 ay uzaklaştırma kararı aldığı eşi Fadim Temirhanoğulları'na eve gelerek 5 el ateş etti. Temirhanoğulları, ardından evden ayrıldı. Bu sırada odasında uyuyan çiftin kızı İ.T. (17), silah seslerini duyduğunda kabus gördüğünü düşünerek yeniden uykuya daldı. Sabah saat 08.30 sıralarında bir arkadaşının telefonuyla uyanan İ.T., odasından çıkarak annesinin kanlar içinde yattığını gördü. Şok geçiren genç kız, komşusunun kapısını çaldı ve durumu anlattı.

Komşusu Berkan Torunoğlu, durumu fark edip hemen sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Fadim Temirhanoğulları'nın yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yerinde polis, Fadim Temirhanoğulları'nın ilk eşi ve bu evlilikten olan kızıyla Savaş Temirhanoğulları'nın yakınları arasında yaşanan arbedeye müdahale etti. Fadim Temirhanoğulları'nın cenazesi, incelemelerin ardından morga götürüldü. Yakınları, kadın cinayetlerine karşı tepkilerini dile getirerek "Nerede kadınlara adalet, bitsin bu kadın cinayetleri" şeklinde feryat etti. İ.T., bir yakınının evine alındı.

Komşu Şahit Olduklarını Anlattı

Olayı anlatan komşu Berkan Torunoğlu, "Saat 05.00 sularında silah sesi duydum ve uyudum. Sabah 08.00 civarında uyandım ve bir süre sonra kapıyı çaldılar. Karşı komşunun kızı, şok içindeydi ve 'Annem' dedi. Evlerine geçtiğimizde kadının yerde yattığını gördük. Baygın olduğunu düşündüm; kafasının sağ tarafından kurşun girmişti ve kan kaybı fazlaydı. Kadın soğumuştu, elimizden geleni yaptık ama zaten çok geçti," dedi.

Polis, Savaş Temirhanoğulları'nın Kemer ilçesindeki bir eğlence merkezinde koruma olarak çalıştığını belirleyerek, zanlıyı yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.