GÜNDEM

Borsa İstanbul’da Kıraç Galvaniz İçin Gong Çaldı

Borsa İstanbul’da, halka arzı yatırımcılardan gelen yüksek talep ile tamamlanan Kıraç Galvaniz için gong töreni düzenlendi.

Abone Ol

Şirket, 14-15 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecinin ardından, 21 Ağustos 2024 itibarıyla Yıldız Pazar’da “#TCKRC” kodu ile işlem görmeye başladı.

Gong törenine, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Kıraç Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Kıraç, Kıraç Galvaniz Yönetim Kurulu Üyeleri, İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül ve davetliler katıldı. Korkmaz Ergun, törende yaptığı konuşmada, “Kıraç Galvaniz’in Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması vesilesiyle düzenlenen bu törene hoş geldiniz. Şirketimiz, çelik işleme sektöründe yüksek kaliteli üretim anlayışı ve ihracat potansiyeliyle öne çıkıyor. Halka arzdan elde edilen gelirle üretim kapasitesini artırmayı ve yatırımlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür eder, halka arzın sermaye piyasalarına hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Kıraç Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Kıraç ise törende yaptığı açıklamada, “Bugün Kıraç Galvaniz için yeni bir dönemin başlangıcını yaşıyoruz. Şirketimiz, sıcak daldırma galvanizleme, otokorkuluk ve solar çelik konstrüksiyon üretiminde Türkiye'nin önde gelen isimlerinden biri haline geldi. Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamış olmamız, kurumsallaşma yolunda önemli bir adım. Halka arzdan elde edilecek gelirin büyük kısmını Bozüyük’te inşaatına başladığımız yeni fabrikamızda kullanacağız. Savunma sanayine yönelik üretim yapmayı planladığımız bu yeni tesisle uluslararası alanda daha fazla söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Yatırımcılarımızın bize duyduğu güven için teşekkür ediyor, Kıraç Galvaniz'in geleceğine inanan yeni ortaklarımıza minnettarlığımı ifade ediyorum” şeklinde konuştu.