Mağdurlar, K.D.'nin önerdiği coin'lere yatırdıkları paralarla büyük kayıplar yaşarken, son olarak "Hoşçakal" isimli coini aldıran K.D., milyonlarca liralık vurgun yaparak kayıplara karıştı. Dolandırılan yatırımcılar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’na giderek suç duyurusunda bulundu.
Eğitim Vaadiyle Yatırımcıları Kandırdı
İddiaya göre, K.D. sosyal medya ve WhatsApp grupları üzerinden kendisini borsa ve kripto para uzmanı olarak tanıttı. K.D., yatırımcılara borsa eğitimi verdiğini söyleyerek güven kazanmayı başardı. Eğitimin ardından, kendi kurduğu bir platform üzerinden yatırımcıları, belirli kripto paralara yönlendirdi. Yüksek kar vaatleriyle kandırdığı yatırımcılar, başlangıçta gösterdiği hisse senetlerinin ve coin'lerinin değer kazandığını görünce daha fazla yatırım yapmaya başladılar.
Ancak, yatırımcılar, yatırdıkları parayı geri çekmeye çalıştıklarında zorluklar yaşamaya başladı. Bazı mağdurlar, platformdan paralarını çekemediklerini ve çeşitli bahanelerle karşılaştıklarını ifade etti. Özellikle, bazı yatırımcılar "Vergisini ödeyin" gibi bahanelerle geri ödeme talep edilmesini ve platformda işlem yapmanın önüne set çekildiğini dile getirdi.
'Hoşçakalın' Coiniyle Büyük Vurgun
K.D., yatırımcılara "Hoşçakalın" ismini verdiği coini aldırarak, çok sayıda kişiyi mağdur etti. Daha önce "Maymun", "Lüks", "Orta" gibi garip isimlerle yatırım yapılan coin'ler de dikkat çekti. Yatırımcılar, bu coin'lere yatırım yaparak yüksek kazançlar elde edeceklerini düşündü, ancak K.D. tüm işlemlerini tamamladıktan sonra platformu kapatarak kayıplara karıştı.
Yatırımcılar, paralarını çekemediklerinde çeşitli bahanelerle karşılaştıklarını belirtti. Bazı mağdurlar, hesaplarının bloke edildiğini ve paralarını geri alabilmek için "Vergi ödeyin" gibi çeşitli gerekçelerle karşılaştıklarını söylediler.
'Bize Para Kazandıracağız' Diyerek Yatırımlarını Yaptırdılar
Sinem Kunal, dolandırıldığını belirten mağdurlardan biri olarak yaşadıklarını şu şekilde aktardı: "Ağustos ayında Instagram üzerinden gördüğümüz bir reklamla Kaan Demir ve Emre Yılmaz isimli şahıslarla tanıştık. Bize borsa eğitimi verdiklerini söyleyerek güven kazandılar. Düzenli olarak aldığımız derslerin ardından, HG Digital borsa uygulamasına yönlendirdiler. Başlangıçta önerdikleri hisse senetleri ve kripto paralar gerçekten kazanç sağladı. Ancak zamanla, para çekmek istediğimizde bir dizi bahane ile karşılaştık. Kimisinden 'Vergi ödeyin' denildi, kimisinin hesabına bloke konuldu, kimisine ise 'Üç ay beklemen gerek' gibi açıklamalar yapıldı."
'Parayı Çekmek İçin Birçok Bahane Ürettiler'
Mağduriyetini anlatan Bahar Keçecioğlu, "Kripto paralara yönlendirdiler. 'Size para kazandıracağız, kaybettiğiniz paraları telafi edeceğiz' dediler. Ancak coin'leri aldıkça, yazılım programlarıyla bu coin'lerin değerini kendileri yükseltiyorlarmış. Yükselen coin'lere yatırım yaparak para kazanacağımıza inandık, ama ne zaman parayı çekmek istedik, hesaba bloke konuldu ve bize vergi talep edildi. Yatırdığımız paraları geri alamadık ve platform kapanınca kandırıldığımızı anladık." ifadelerini kullandı.
'Evini Satan, Arabasını Satan Mağdurlar Var'
Saniye Mülazımoğlu, mağdurlardan biri olarak 120 bin lira kaybettiğini belirterek, şunları söyledi: "WhatsApp üzerinden bir gruba dahil oldum ve bize bedava borsa dersleri sunuldu. Başlangıçta her şey düzgün gidiyordu, fakat daha sonra para çekme talebimiz reddedildi ve vergi ödememiz gerektiği söylendi. Bize 'Para çekebilmeniz için yüzde 10 vergi ödemeniz lazım' dediler. Birçok mağdur, evini ve arabasını satıp yatırım yaptı, bazıları ise bu süreçte büyük psikolojik sıkıntılar yaşadı."
'600 Kişiye Ulaştık, Ama Mağdur Sayısı Çok Daha Fazla'
Sinem Kunal, şu an bildikleri kadarıyla 600 mağdur olduğunu belirterek, "Bu kişilerin her biri ortalama 500 bin lira kaybetti. Ancak, mağdurların sayısının çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Uygulama kapanmış ve mağdurların birçoğu dolandırıldığını anlayınca geç kalmışlardı. Şu anda intihar etmeyi düşünen mağdurlar var. Gerçekten çok büyük bir vurgun yapıldı" dedi.
Suç Duyurusu ve Hukuki Süreç
Mağdurlar, dolandırıldıklarını fark ettikten sonra İstanbul Adalet Sarayı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma başlattığı ve K.D. ile ilgili arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Ancak, mağdurlar, K.D.'nin ve onun kurduğu platformun izini kaybettirmeyi başardığını ve hala paralarını geri alamadıklarını belirtiyor.
Bu olay, sosyal medya üzerinden yapılan yatırım vaatlerinin ne kadar riskli olabileceğini ve dolandırıcılıkların önlenmesi için daha fazla denetim yapılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.