Belediye, eğitim çalışmalarının yanı sıra yerel tohum ve fide dağıtımı gerçekleştiriyor. Kış döneminde ekilmek üzere 120 bin fide üreticilere sunuldu. Dağıtım etkinliğine Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de katıldı.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kurulan yerel tohum bahçelerinde yaklaşık 50 çeşit atalık tohum üretiliyor. Bu tohumlardan elde edilen fideler, Bornovalı üreticilere ulaştırılıyor. İlkbaharda 350 bin sebze fidesi dağıtan Bornova Belediyesi, kış döneminde karnabahar, lahana, brokoli, marul, kereviz ve pırasadan oluşan 120 bin fideleri de üreticilere sundu. Dağıtım, mahalle statüsündeki eski köy yerleşimlerinde yapılan "Kış Sebzeleri Yetiştirme Teknikleri" eğitimlerinin ardından gerçekleştirildi.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, tarımsal üretimin artırılmasının önemini vurgulayarak, "Göreve geldiğim ilk günden itibaren tarımı yeniden canlandırmak için Bornova'da önemli adımlar atacağımızı belirtmiştim. Çiftçilerimizin maliyetler karşısında yaşadığı zorluklar herkes tarafından biliniyor. Tarımsal üretim yapmak giderek daha da zorlaşıyor. Bornova Belediyesi olarak, bu koşullara rağmen üretim yapan çiftçilerimize çeşitli destekler sunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA