Bu proje, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım olarak öne çıkıyor ve Bornova Belediyesi’nin personel ve yöneticilerine yönelik olarak düzenlenen eğitimlerde insanın iklim değişikliği ile mücadeledeki rolüne vurgu yapılıyor.
BORNBERG projesi, Bornova’nın iklim değişikliğine uyum sağlamasını ve karbon emisyonlarını azaltmasını hedeflerken, iki şehir arasındaki iş birliğini güçlendiriyor ve Bornovalıların bu konudaki farkındalığını artırıyor. Eğitimler, 'kurumsal kapasite geliştirme' ve 'farkındalık oluşturma' olarak iki ana başlık altında düzenleniyor. Farkındalık oluşturma eğitimleri, gençler, gençlik çalışanları, çocuklar ve kadınlar gibi hedef gruplara yönelik olurken; kurumsal kapasite geliştirme eğitimleri, belediye personeli, yöneticiler ve karar vericilere yönelik olarak akademisyenler tarafından veriliyor.
Bu eğitimler çerçevesinde, Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Nurdan Yıldırım ve Dr. Emin Selahattin Umdu tarafından verilen farkındalık eğitimlerinde, iklim değişikliği ile mücadelede insanın doğaya ve diğer canlılara verdiği zararlar ele alınıyor.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, BORNBERG projesinin, iklim değişikliğine karşı küresel dayanışmanın bir örneği olduğunu belirterek, “Heidelberg’in sıfır karbon emisyonlu Avrupa kentleri arasında yer alması, Yaşar Üniversitesi ve Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) ile birlikte bu projeyi yürütmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Proje sayesinde Bornova Belediyesi’nin yeşil geleceğe yönelik iklim ve enerji eylem planı geliştirilecek ve sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarımız bir üst seviyeye taşınacak” dedi.