Forum, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi iş birliğiyle gerçekleştirildi ve 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yapı güvenliği konusundaki hassasiyeti yeniden gündeme getirdi. Etkinlik, Bornova Küçükpark'ta yapıldı ve uzmanlar Bornovalıların sorularını yanıtladı.

Forumun moderatörlüğünü İMO İzmir Şubesi Temsilcisi Nurgül Atabay üstlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Vahyettin Akyol, Bornova Belediyesi Afet İşleri Müdürü Sinancan Öziçer, Bornova Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Pelin Şevik Mutlu, İMO İzmir Şubesi Kentsel Dönüşüm Komisyonu Üyesi Ulaş Bağcı, Bornova Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Deniz Avşar ve İzmir Barosu'ndan Avukat Senem Kiraz forumda konuşmacı olarak yer aldı. Katılımcılar, deprem, mevcut binaların durumu, kentsel dönüşüm ve afet yönetimi konularında detaylı bilgiler aldı. Forumun, gelecek aylarda düzenli olarak yapılmasına karar verildi.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Marmara Depremi'nin yanı sıra İzmir ve Kahramanmaraş depremlerinin bu tür çalışmaların önemini gösterdiğini belirtti. Eşki, "Afetlere karşı dirençli kentlerin oluşturulmasında bilimin ve tekniğin rolü büyük. Uzmanlarla yapılan iş birliklerini sürdürecek ve afete dayanıklı Bornova için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Kaynak: DHA