GÜNDEM

Bornova'da 2025-2029 Stratejik Planı Meclis Onayı Aldı

İzmir Bornova`da Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumunda, 2025-2029 yıllarını kapsayan Stratejik Plan, oy çokluğuyla kabul edildi.

Abone Ol

Toplantı, Nevzat Kavalar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, toplantıya zabıta kıyafetiyle katılarak Zabıta Haftası’nı kutladı.

Başkan Eşki, stratejik planın, adaylık sürecinde verdiği sözlerin bir yansıması olduğunu belirterek, sürdürülebilirlik ve katılımcılık ilkelerine vurgu yaptı. Planla ilgili olarak Eşki, “Belediyemizin temel amacı, vatandaşlarımızın bizlerden beklediği temel hizmetleri eksiksiz bir şekilde sunmaktır. Bu hizmetler arasında yol, kaldırım, temizlik, park ve bahçeler bulunuyor. Ayrıca, afetlerle mücadele ve sosyal yardımlar gibi konulara da önem vereceğiz. Araştırmalarımız, vatandaşların bu hizmetleri beklediğini gösteriyor. Katılımcılık ve sürdürülebilirlik ilkeleri, bu hizmetleri hayata geçirirken bizim için vazgeçilmezdir,” ifadelerini kullandı.

Stratejik Planın Ana Hedefleri

Stratejik planda yer alan ana hedefler arasında kurumsal gelişim, sürdürülebilir kentsel ve kırsal kalkınma, çevre yönetimi, sosyal katılım, kültürel mirasın korunması ve paydaşlarla işbirliklerinin artırılması bulunuyor. Plan, Bornova Belediyesi için vatandaşların beklentilerini karşılamaya ve belediyecilik hizmetlerini etkin bir şekilde yürütmeye yönelik kapsamlı bir yol haritası oluşturacak. Gelecekte daha güçlü bir Bornova hedefleyen bu plan, güçlü bir yönetim yapısı ve uzun vadeli projelerle desteklenecek.