Geçtiğimiz sezon profesyonel ligdeki ilk yılında Play-Off tecrübesi yaşayan Bornova 1877, bu sezon çıktığı 4 müsabakada 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak liderliği devralma başarısı gösterdi. 

Liderlik koltuğunu, averaj üstünlüğüyle Bursaspor'dan devralan Bornova 1877, bu periyotta rakip fileleri 13 kez sarsmayı başararak, grubundaki en skorer takım haline geldi. 

Kadro maliyeti sadece 13 milyon TL olan Bornova 1877, 22 yaş ortalamasıyla mücadele etmesine rağmen, gruptaki diğer takımlardan kadro değeri olarak en alt sıralarda yer almasına rağmen zirveyi ele geçirmeyi başardı. 

Bornova 1877, transfer döneminde Erkan ve Eren gibi iki önemli oyuncusunu Menemen FK'ya satmasına rağmen, amatör liglerden yaptığı nokta transferlerle başarı yakalamayı bildi. 

Ahmet Özköse, Yeni Malatyaspor'da Başkanlığa Talip Oldu Ahmet Özköse, Yeni Malatyaspor'da Başkanlığa Talip Oldu

Özellikle deplasmanda 31 dakika 10 kişi oynamasına rağmen, Kuşadasıspor maçından 3-2'lik zaferle dönmesi, takımın mücadele azmi ve karakter gücünü de gözler önüne sermektedir. 

Kısacası, 22 yaş ortalamasıyla mücadele eden, kadro maliyeti açısından grubun en düşük bütçeli takımı olan Bornova 1877, transfer döneminde yaptığı akıllı hamlerle ve sahada gösterdiği mücadele azmiyle liderlik koltuğuna oturmayı başarmış durumda. Gruptaki diğer takımların da dikkatini çeken bu performans, Bornova 1877'nin yükselen yıldız olarak öne çıkmasına neden oluyor.

Kaynak: DHA