Hikaye, yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'nin Trabzon şehrinde başladı. 71 yaşındaki Cemal Şentürk aniden hastalandı ve ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Sadık köpeği Boncuk, ambulansı takip etti ve Şentürk taburcu olana kadar hastane girişinde 5 gün boyunca bekledi.

Boncuk'un sahiplerine olan bu dokunaklı sadakati, DHA haber ajansının haber yapmasının ardından dünyayı dolaştı. Şimdi, hikaye bir kez daha gündeme geldi - bu sefer Japonya'da.

Orada Boncuk, 9 yıl boyunca ölen sahibini beklemiş ünlü Japon köpeği Hachiko ile karşılaştırılıyor. Hachiko gibi, Boncuk da bir belgeselin konusu olacak.

Cemal Şentürk, Boncuk ile köyünde yaşadığını ve köpeğiyle olan sıkı bağı doğruluyor: "Boncuk beni asla terk etmez. Burada herkes onu tanır ve sever."

Yelkenler Heyecan ve Eğlence İçin Açılıyor Yelkenler Heyecan ve Eğlence İçin Açılıyor

14 Ocak 2021'de Şentürk tekrar hastalandı ve Medical Park Trabzon Karadeniz Hastanesi'ne ambulansla kaldırıldı. Yine Boncuk, ambulansı takip etti ve Şentürk taburcu olana kadar hastane girişinde bekledi.

Şentürk'ün akrabaları Boncuk'u eve götürmeye çalışsalar da, köpek her defasında hastaneye geri döndü. Ancak Şentürk'ün sağlık durumu düzeldikten ve tekerlekli sandalyede taburcu olduktan sonra, Boncuk onu evine tekrar götürebildi.

Boncuk ve Cemal Şentürk arasındaki olağanüstü sadakat ve bağlılık, şimdi Japon film endüstrisinin de dikkatini çekti. Böylece Türk köpeğinin dokunaklı hikayesi Uzak Doğu'da bir belgeselde anlatılacak" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA