Kızılcahamam'ın Şahinler Mahallesi'nde önceki gün öğle saatlerinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bolu'nun Gerede ilçesine yayıldı. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması sonucunda, Gerede ilçesine bağlı Demirler, Berçinçatak ve Kavacık köylerinden toplam 220 kişi güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Yangının kontrol altına alınması için Orman Genel Müdürlüğü, itfaiye ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı da askeri helikopterlerle destek sağladı. Eskişehir, Ankara, İstanbul, Yozgat, Kırıkkale, Bolu, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya'dan gelen ekiplerin 2 gün süren yoğun çalışmalarının ardından yangın dün tamamen kontrol altına alındı, ancak soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangının yerleşim yerleri üzerindeki tehdidinin sona ermesiyle, vatandaşlar evlerine dönmeye başladı. Demirler köyünde yangın sırasında kaybolan bazı hayvanlar da bulundu. Köylüler normal yaşantılarına dönerken, bölgeye henüz elektrik verilememiş durumda. Demirler köyünde cuma namazı öncesi cami imamı, öğlen ezanını geleneksel olarak çıplak sesle okudu.

Kayseri'de Forklift Kazasında Sürücü Hayatını Kaybetti Kayseri'de Forklift Kazasında Sürücü Hayatını Kaybetti

'YAYLADA 10 EV YANDI'

Demirler köyünden Döndü Bulut, "Yangın, Şahinler köyünden bizim köyümüze kadar ulaştı. Akşam saatlerinde köyden tahliye edildik. Köy dışında yemek verildi ve araçlarımızı köyün dışına kadar götürdük, araçta geçirdik. Yaylada 10 civarında ev vardı ve bunlar içindeki eşyalarla birlikte yandı" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA