GÜNDEM

Bolu'da 'Kendin Topla, Ucuza Al' Kampanyası Başlatıldı

Bolu Mudurnu`da Ziraat Mühendisi Muhterem Çilata, artan işçi maliyetleri nedeniyle tarlasındaki bamyaları toplatamayınca ilginç bir kampanya başlattı.

Abone Ol

Çilata, 4 dönümlük tarlasına ektiği ve pazarda kilosu 180 liradan satılan bamyayı, kendisi toplayan vatandaşlara yarı fiyatına, yani 80 liraya sundu.

Kampanya çerçevesinde vatandaşlar sabah erken saatlerde tarlaya gelerek, kendi elleriyle bamyaları topladı ve uygun fiyatla satın aldı. Çilata, kampanyanın hem kendi emeklerini ziyan olmaktan kurtardığını hem de vatandaşların düşük fiyatla ürün almasını sağladığını belirtti.

Çilata, "Ektiğimiz bamyaları yüksek işçi maliyetleri nedeniyle toplatamadık. Hem pazarlama hem de toplama işlemleri bizim için büyük bir yük haline geldi. Tarlamızı sürmeye karar verdik ama emeğimizin ziyan olmasını istemedik. Bu nedenle 'Kendin topla, ucuza al' kampanyasını başlattık. Sabah tarlamıza gelen vatandaşların ilgisi bizi mutlu etti" dedi.

Bamya toplamak için tarlaya gelen Fulya Kırımoğlu ise, "Ekonomi çiftçiyi zor durumda bırakıyor. İşçi maliyetleri yüksek olduğu için çiftçilerimiz bu durumdan olumsuz etkileniyor" şeklinde konuştu.