Ocak, Yüksekova'nın çevresindeki dağların ve tepelerin zengin bitki örtüsü ve çiçek florasının bal üretimi için çok uygun olduğunu belirtiyor.

Hatay'da Aranan Şüphelilere Operasyon Hatay'da Aranan Şüphelilere Operasyon

Ocak, bu yıl da bal hasadına yaklaşık bir ay sonra başlayacak ve kovanlarının durumu ile verimden oldukça memnun. Yağmurların zamanında yağmasının ve tozun olmamasının bu yılki verimi artırdığını ifade eden Ocak, Yüksekova'ya ilk gelişinin 1985 yılında olduğunu ve o zamandan beri arıcılık yaptığı bölgeyi değiştirmediğini söylüyor. Bölge halkının uyumlu olduğunu ve zengin floradan yararlandıklarını belirten Ocak, bu yıl da arıların durumunun iyi olduğunu ve yüzlerinin güleceğini dile getiriyor.

Hasan Ocak, Yüksekova'ya ilk geldiğinde yaşadığı bir olayı da paylaşıyor. 1985 yılında köye düzenlenen bir saldırı sonucu çıkan çatışmada güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışmanın ortasında kalmışlar ve büyük korku yaşamışlar. Ancak şimdi bölgeye huzurun hakim olduğunu, sıkıntılı süreçlerin bittiğini ve harika bir ortamın oluştuğunu belirtiyor. Yüksekova'nın çevresindeki dağlar ve yaylaların görülmeye değer güzellikler sunduğunu ve bölgedeki arıların daha fazla kazanç bıraktığını da ekliyor. Diğer yerlerin aksine, Yüksekova'da mevsim boyunca bitki örtüsü ve çiçeklerin hiç bitmediğini vurguluyor.

Kaynak: DHA