Bodrum Belediyesi, yangın riskinin yüksek olduğu bölgelerde daha etkin bir müdahale sağlamak amacıyla nöbet sistemi başlattı.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Bodrum Belediyesi, artan orman yangınlarına karşı devriye, denetim ve kontrol faaliyetlerini sıklaştırırken, Afet İşleri Müdürlüğü de acil durumlarda hızlı destek sağlamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve bilinçsiz yeşil alan kullanımı nedeniyle meydana gelen yangınlara anında müdahale etmek için, Bodrum Belediyesi’ne ait arazöz, tanker ve iş makineleri gibi araçlar 7 gün 24 saat göreve hazır durumda olacak. Bu araçların ekipleri de nöbetleşe çalışma sistemine geçecek.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Türkiye genelindeki artan yangınlarla ilgili üzüntüsünü dile getirerek, yangına hızlı müdahalenin önemine vurgu yaptı. Mandalinci, belediye olarak hem Zabıta Müdürlüğü hem de Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde yangın öncesi ve sonrası etkin çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Başkan Mandalinci, “Ekiplerimiz sahil kenarlarından ormanlık alanlara kadar her yerde devriye gezip, ateş yakılabilecek bölgeleri denetliyor. Gelen şikayetleri hızlı bir şekilde değerlendirerek ateşleri söndürüyor ve vatandaşları ateş yakmamaları ile sigara izmaritlerini uygun şekilde atmamaları konusunda uyarıyoruz. Ayrıca Afet İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz de acil durumlarda hızlı hareket edebilmek için nöbet sistemine geçecek. Yeşil alanlarımızın ve yaban hayatımızın korunması bizim için çok önemli. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olmalarını ve yasaklara uymalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA