Orhon'un adı, Dirmil Mahallesi İnönü Caddesi'nde yer alan yeni park ve yaşam alanına verildi. Açılış törenine çok sayıda yerel ve siyasi yetkili, sivil toplum temsilcisi ve mahalle sakini katıldı. Açılışta, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Muğla milletvekilleri Süreyya Öneş Derici, Gizem Özcan ve Cumhur Uzun, CHP İstanbul Milletvekilleri Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın ve ilçe yönetimi, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Dirmil Mahalle Muhtarı Mehmet Kara, Muhittin Orhon'un ailesi, bağışçı Eraslan ailesi, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, personeller ve basın mensupları yer aldı.

AÇILIŞ KONUŞMALARI VE TEŞEKKÜRLER

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Dirmil Mahalle Muhtarı Mehmet Kara, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'ye, parkın hayata geçirilmesinde verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, Bodrum'un doğasını ve kültürel mirasını koruma konusundaki çabaları vurgulayarak, Mandalinci'nin imece anlayışına önem verdiğini ve Bodrum'u bu anlayışla daha da geliştirdiğini belirtti.

PARKIN ÖNEMİ VE GELECEK PLANLARI

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, parkın Dirmil Mahallesi için önemli bir nefes alma ve dinlenme alanı sunduğunu ifade etti. Mandalinci, parkların kalitesini artırma ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan alanlar yaratma konusundaki taahhüdünü yineleyerek, parkın bakımının Bodrum Belediyesi tarafından sürekli olarak yapılacağını vurguladı. CHP Muğla milletvekilleri, açılışta yaptıkları konuşmalarda, belediye başkanlarının, hayırseverlerin ve bağışçıların katkılarıyla mahalle sakinlerine değerli bir sosyal alan sunduklarını belirterek, bu tür projelerin devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

BİR ANI VE GELECEK UMUDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, parkın Muhittin Orhon'un anısını yaşatmak ve değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak açısından büyük önem taşıdığını belirterek, parkın çocuklar için keyifli bir alan olmasını temenni etti. Konuşmasının ardından, açılış kurdelesi kesilerek, parkın resmi olarak hizmete girmesi sağlandı.

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Kaynak: DHA