GÜNDEM

Bodrum'da Mavi Yolculuk Sezonu Sona Eriyor: "Yüzen Oteller" Bakım İçin Karaya Çekiliyor

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum, yaz boyunca mavi yolculuk turlarıyla binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Abone Ol

Ancak sezonun sona ermesiyle birlikte, özel ve ticari yatların bakım ve onarım için karaya çekildiği bildirildi. 

Bodrum'da bulunan tersanelerde, özellikle 20 metre ve üzeri yatların bakım ve onarımı yapılmaktadır. Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, talebin kapasitenin çok üzerinde olduğunu belirtmiştir. 

Bodrum'da yaklaşık 600'e yakın mavi yolculuk yapan ve 200'e yakın da günübirlik faaliyette bulunan ticari tekne bulunduğu ifade edilmektedir. Başkan Dinç, "Burada günlük 8 bin misafirimizi ağırlayabiliyoruz. Bodrum'da şu an 3 marinamız var. Bu marinalar yüzde 100 kapasiteyle dolu oranda hizmet veriyorlar. Kışın da teknelerin bakım onarımını yapıyorlar" demiştir. 

Bodrum'da yaz sezonunda hareketli geçen mavi yolculuk turizmi, son haftalarına girmektedir. Bölgede faaliyet gösteren yaklaşık 600 ticari tekne, 7 bin yatak kapasitesiyle yaz boyunca hizmet vermiştir. 

Mavi yolculuk turları, ziyaretçilere Akdeniz'in eşsiz doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı sunmaktadır. Bodrum'daki tekne turları, tarihi koylar, mağaralar ve sakin koylar arasında gerçekleşmektedir. Yaz aylarında yoğun bir talep gören bu turlar, sonbahar aylarında azalmaya başlar ve sezon sonuna doğru tekneler bakım ve onarım için karaya çekilir. 

Sonuç olarak, Bodrum'da mavi yolculuk sezonu sona ermiş ve binlerce ziyaretçiyi ağırlayan tekne ve yatlar, kış dönemi bakım ve onarımları için karaya çekilmektedir. Bodrum'un turizm sektörü için önemli bir gelir kaynağı olan bu faaliyetler, yılın belirli dönemlerinde yoğunlaşmaktadır.