Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Bodrum Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde gönüllü personellerden oluşan 34 kişilik hafif düzey arama kurtarma ekibi, toplam altı gün süren teorik ve uygulamalı eğitim aldı. Eğitimler, Muğla AFAD İl Müdürlüğü'nden Derya Karakoç ve eğitmenler Fatih Kutlu ile Necati Zeybekoğlu tarafından verildi. Eğitimlerde, enkaz altında kalan kişileri bulma ve güvenli bir şekilde kurtarma yöntemleri, yaralılara ilk müdahale teknikleri ve afet durumlarında etkili koordinasyon sağlama becerileri üzerine bilgi verildi. Ayrıca, arama kurtarma araç ve gereçlerinin kullanımı hakkında da detaylı bilgi sunuldu.

Bodrum Belediyesi Afet İşleri Müdürü Kenan Apaydın, "Belediyemiz bünyesinde gönüllülerden oluşan hafif düzey arama kurtarma ekibimizi oluşturduk. Muğla il sınırları içinde Arama-Kurtarma konusunda akredite bir belediye bulunmuyor. Bu alanda öncü olmayı hedefliyoruz ve akreditasyon sürecini tamamlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: DHA