Bodrum Basketbol Avrupa'da Gruplarda Bodrum Basketbol Avrupa'da Gruplarda

Maça Anthony Cowan, Andrew Andrews, Tre'Shawn Thurman, Garrison Brooks ve Jefferey Taylor beşiyle başlayan ev sahibi ekip, Bahçeşehir Koleji'nin Jaleen Smith, C.J. Massinburg, Axel Bouteille, Tyler Cavanaugh ve Tai Odiase beşisine karşı mücadele etti. 

Bahçeşehir Koleji, maçın başından itibaren iyi bir performans sergiledi ve ilk periyodu 17-25 önde tamamladı. Ev sahibi BC Wolves Vilnius, ikinci periyotta karşılık vermeyi başarsa da, konuk ekip üstünlüğünü korumayı başardı ve devre arasına 36-43 öndeyken girdi. 

İkinci yarıda da Bahçeşehir Koleji liderliğini devam ettirdi. Özellikle Axel Bouteille, Tai Odiase ve Tyler Cavanaugh'un etkileyici performansları sayesinde, konuk ekip farkı açmayı başardı ve maçı 69-80 kazanarak sezona galibiyetle başladı. 

Maçın öne çıkan oyuncu istatistikleri şu şekilde:

Axel Bouteille: 17 sayı, 7 ribaund, 3 asist

Tai Odiase: 14 sayı, 5 ribaund

Tyler Cavanaugh: 13 sayı, 2 ribaund, 1 asist

C.J. Massinburg: 12 sayı, 3 ribaund

Marko Simonovic: 8 sayı, 6 ribaund, 3 asist 

Bahçeşehir Koleji'nin BKT EuroCup'taki ilk maçında rakibini deplasmanda yenerek sezona güçlü bir başlangıç yapması, Türk basketbolseverleri sevindirdi. Takımın genç ve yetenekli oyuncularının gösterdiği performans, ilerleyen maçlarda da başarılı sonuçlar elde etmesini umut ettiriyor.

Kaynak: DHA