Turnuva, Bitlis Eren Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda 5 gün sürecek.

Türkiye Satranç Federasyonu, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ve Bitlis Eren Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen turnuvanın açılış programı, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, BETAV Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nurdoğan Oto, Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Fuat Eker, Eren Holding Temsilcisi Metin Kazaz, BETAV Bitlis Şube Başkanı Güven Güngördü ve diğer davetlilerin katılımıyla yapıldı.

BETAV Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nurdoğan Oto, turnuvanın açılışında, "Bugün itibariyle 1. Uluslararası Satranç Turnuvamıza başlıyoruz ve 7 Eylül 2024 tarihinde sona erecek. Türkiye dahil 10 farklı ülkeden 400 sporcu katılıyor, bunların 100’ü yabancı. Katılımcılar arasında Güney Afrika, Hindistan, İngiltere gibi çeşitli ülkeler yer alıyor. Bu çeşitlilik, Bitlis'teki satranç sporunun gelişimine ve tanıtımına katkı sağlayacak. Geçen yıl ulusal düzeyde düzenlediğimiz turnuvayı bu yıl uluslararası seviyeye taşıdık ve gösterilen ilgiden memnuniyet duyuyoruz. Turnuvayı geleneksel hale getireceğiz ve tüm sporculara başarılar diliyoruz" dedi.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise, turnuvanın Bitlis için büyük bir anlam taşıdığını belirterek, "Satranç, strateji geliştirme, analitik düşünme ve zekanın test edildiği bir oyundur. Bu turnuva, ulusal ve uluslararası düzeyde satrancın yaygınlaşmasına ve desteklenmesine büyük katkı sağlayacaktır. Katılan tüm sporculara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, çeşitli kategorilerde 400 sporcunun mücadele edeceği turnuva başladı. Turnuva sonunda sporculara toplam 400 bin TL ödül verilecek.

Kaynak: DHA