GÜNDEM

Bitkin Halde Bulunan Zehirli Koca Engerek, Biyolog Tarafından Kurtarıldı

Adana Karataş`ta, aşırı sıcaktan dolayı deniz kıyısında boğulmak üzere olan koca engerek, biyolog Mehmet Tural tarafından kurtarıldı ve doğal yaşam ortamına geri bırakıldı.

Abone Ol

Sabah saatlerinde Akyatan Lagünü'nün sahil kısmında yeşil deniz kaplumbağaları üzerinde arazi çalışması yapan Doğal Hayatı Koruma Vakfı'ndan (WWF Türkiye) Yaban Hayatı Uzmanı ve biyolog Mehmet Tural, kıyıda bitkin halde bulunan ve anormal hareketler yapan bir yılan fark etti. Yılanın Türkiye'nin en zehirli türlerinden biri olan koca engerek olduğunu anlayan Tural, yılanın yengeç yuvalarına girmeye çalıştığını gördü.

Tural, yılanı kuyruğundan tutarak ve bir çubuk yardımıyla dikkatlice kaldırarak yuttuğu tuzlu suyu çıkarmasını sağladı. Yılan, tedavinin ardından hareketlenerek doğal yaşam ortamına bırakıldı.

Mehmet Tural, "Kumsalda yaptığımız son arazide, yumurtalarından çıkan 5 kaplumbağa yavrusunun yanı sıra bu koca engereğe de yardımcı olduk. Kıyıda sıcaktan dolayı yengeç yuvalarına girmeye çalışıyordu. Hareketindeki anormalliği fark ettik ve çubuk yardımıyla yuttuğu tuzlu suyu çıkardık. Umarım hayatına kaldığı yerden devam eder" şeklinde konuştu.