Kapsamlı bir araştırma sonucu hazırlanan rapor, benimsenme oranını etkileyen temel unsurların yanı sıra bunların kullanıcı davranışı üzerindeki etkilerini de ele alıyor. Rapora göre, Orta Doğu kripto piyasasının yükselişte olduğu ve günlük trader sayısının son yılda yüzde 166 arttığı belirtildi.  

Emine Erdoğan: Sağlık Alanında Şiddeti Kabul Etmemiz Mümkün Değil Emine Erdoğan: Sağlık Alanında Şiddeti Kabul Etmemiz Mümkün Değil

Kripto varlık platformu ve Web3 şirketi Bitget, Orta Doğu bölgesinde kripto paraların benimsenmesine ilişkin bir rapor yayınladı. Rapora göre, 2024 yılında, yerel olarak günlük ortalama 500 bin kripto trader bulunuyor. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 166'lık artışa işaret ediyor. BAE, yerel kullanıcıların yüzde 72'sinin Bitcoin'e yatırım yapmasıyla kripto benimseme konusunda bölgede lider konumda yer alıyor. Yerel ülkeler ağırlıklı olarak küresel merkezi borsalara güveniyor ve yerel borsa platformlarına asgari düzeyde talep var. Bölgede kripto benimsenme oranının 2024 yılı sonuna kadar günlük 700 bin tradera ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu büyüme, elverişli yerel kripto mevzuatlarına, Bitcoin ETF'lerinin onaylanmasına ve piyasadaki yükselişin ortasında dijital varlıkların artan çekiciliğine bağlanıyor.

Kaynak: DHA