K33 Research'ün raporuna göre, ikinci çeyrekte 272 yeni şirket, spot Bitcoin ETF'lerine yatırım yaptı ve bu çeyreklik artış yüzde 27 olarak ölçüldü.

K33 Research verilerine göre, 30 Haziran 2024 itibarıyla ABD’de spot Bitcoin ETF’lere yatırım yapan şirketlerin sayısı 1.199’a yükseldi. Gate.TR CEO’su Kafkas Sönmez, bu gelişmeleri değerlendirirken, “Kurumsal yatırımcıların spot Bitcoin ETF’lere olan ilgisi, kripto para piyasalarındaki dalgalanmalara rağmen güçlü kalıyor. Morgan Stanley'nin yatırım danışmanlarına spot Bitcoin ETF önerme izni vermesi ve Goldman Sachs'ın spot Bitcoin ETF’leri portföyüne dahil etmesi, dijital varlıklara olan güveni artırıyor. Bu durum, dijital varlıkların istikrarını ve başarısını olumlu yönde etkiliyor” dedi.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Sepet Fonlar İçin Başvurular Başladı

Kafkas Sönmez, ABD’de dijital varlık regülasyonlarının genişlediğini belirtti. "Yıl başında spot Bitcoin ETF’lerinin avantajlarını araştıran ekosistem, şimdi endeks fonlar için yapılan başvurulara odaklanıyor. Hashdex'ten sonra Franklin Templeton da Bitcoin ve Ethereum’u içeren bir endeks fonu için S-1 başvurusu yaptı. SEC'in ilk kararları genellikle erteleme olabiliyor, ancak bu süreçler kripto para piyasası için daha geniş bir erişim ve daha yüksek piyasa değerleri anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Yatırımcılar ‘Bekle ve Gör’ Modunda

Son dönemdeki kripto para fiyat dalgalanmalarını değerlendiren Sönmez, “Ağustos ayında yaşanan dalgalanmalar, dolar ve yen kuru arasındaki çözülme ve ABD’deki resesyon beklentileriyle birleşti. Bu durum, tüm riskli varlıkları etkiledi. Ancak geleneksel borsalar kriptoya göre daha hızlı toparlandı. Yatırımcılar, Jackson Hole Sempozyumu’nu ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarını yakından takip ediyor. Bu tür dönemlerde yatırımcılar ‘bekle ve gör’ yaklaşımını benimseyebiliyor. Gate.TR olarak, yatırımcılara geniş bir perspektif kazandırmayı ve Bitcoin’in uzun vadedeki fiyat hareketlerine odaklanmayı öneriyoruz. Bitcoin, yılın başındaki seviyesinden yüzde 33 daha değerli” şeklinde görüş bildirdi.

Regülasyonun Rekabete Etkisi

Gate.TR CEO’su Kafkas Sönmez, Türkiye'deki kripto düzenlemeleri hakkında da bilgi verdi. “2 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren kripto yasası, planlanan sürecin kusursuz ilerlediğini gösteriyor. Geçici listede kripto varlık hizmet sağlayıcı olarak başvuran 76 kuruluş bulunuyor. Başarılı ve küresel bilinirlik kazanan borsaların Türkiye pazarına girmesi, Gate.TR olarak bizi heyecanlandırıyor. Regülasyonun rekabete olan olumlu etkilerini görmekteyiz ve bu süreç, kullanıcı deneyimini iyileştirecek ve Türkiye’de kripto para bilinirliğini artıracaktır. Gate.TR olarak yeni döneme hazırız” dedi.

Kaynak: DHA