Canik İnönü İlkokulu’nda düzenlenen törenle kırtasiye setleri dağıtıldı.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle, ilkokul 1. sınıfa başlayan tüm çocuklarımıza kırtasiye seti hediye ettik. Bu desteğimizin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini umuyoruz” dedi.

‘AİLE EKONOMİSİNE DESTEK OLMAK İSTEDİK’

Kırtasiye seti dağıtımını bir gelenek haline getirdiklerini belirten Başkan Sandıkçı, “Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Canik ilçemizde iki yıldır sürdürdüğümüz bu uygulamanın bu yıl ikincisini düzenledik. İlkokul 1. sınıfa başlayan çocuklarımıza bu yıl 2 bin kırtasiye seti verdik. Ailelerin ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefledik. Diğer ara sınıflarda da ihtiyaç sahiplerine eğitim desteği sunmaya devam ediyoruz. Canik’te bu yıl 2 bine yakın öğrenci 1. sınıfa başladı ve hepsine bu eğitim setini ulaştırmış olduk. Desteklerimiz önümüzdeki yıllarda da sürecek” şeklinde konuştu.

Samsun genelinde ilkokula başlayan öğrenci sayısının 19 bin olduğu belirtilirken, Canik ilçesinde bu sayının 2 bini bulduğu ifade edildi. Kırtasiye setlerini alan öğrenciler, verilen hediyelerden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdi. Törene, Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, okul idarecileri ve öğrencilerin velileri de katıldı.

Kaynak: DHA