D.K., bir hafta önce bıçaklandığı kişi olan Muhammed Umut Demirbuğa'yı (21) silahla öldürmüş, kardeşi Ö.D. (25) ve market sahibi E.K.'yi (21) de yaralayıp kaçmıştı.

Olayın Gelişimi

31 Ağustos tarihinde gece saatlerinde, Cengizhan Mahallesi 1620/20 Sokak'ta yaşanan olayda, Muhammed Umut Demirbuğa ve kardeşi Ö.D., motosikletli bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bu saldırıda Ö.D. bacağından yaralanırken, Muhammed Umut Demirbuğa kaçmak zorunda kaldı ve yakındaki bir markete sığındı. Ancak, D.K. adlı şüpheli, markete silahla ateş açarak Demirbuğa'yı öldürdü ve olay yerinden kaçtı. Polis ve sağlık ekiplerinin ihbar üzerine olay yerine gelmesiyle, yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan Demirbuğa, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Yaralı kardeşi Ö.D. ve market sahibi E.K.’nin sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.

Güvenlik Kamerası Görüntüleri

Olayın ardından, Demirbuğa'nın sığındığı marketin güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde, motosikletli saldırganın markette ateş açtığı anlar yer aldı. Polis ekipleri bu görüntülerden yola çıkarak şüphelinin D.K. olduğunu belirledi ve yakalamak için çalışma başlattı. Ayrıca, Muhammed Umut Demirbuğa'nın yaklaşık bir hafta önce D.K.'yi omuzundan bıçakladığı ve bu sebeple aralarında husumet olduğu öğrenildi.

Şüphelinin Yakalanması ve Tutuklanması

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Suç Analiz Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün koordineli çalışmaları sonucu D.K., suç aleti tabancayla birlikte yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen D.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Kaynak: DHA