GÜNDEM

Binbin Ve Novocycle Mikro Mobilite Geri Dönüşümünde İş Birliği

BinBin, çevre dostu hedeflerini güçlendirmek ve mikro mobilite sektöründe sürdürülebilir yenilikler getirmek amacıyla Novocycle ile stratejik bir iş birliği gerçekleştirdi.

Abone Ol

Bu ortaklık, BinBin’in e-scooter filolarının çevresel etkilerini minimize etmeyi ve operasyonel verimliliğini artırmayı hedefliyor. Bugün beş ülkede ve on yedi farklı şehirde faaliyet gösteren BinBin, Novocycle’ın geri dönüşüm teknolojileriyle 25 binden fazla e-scooter’ının bataryalarını yönetmeyi planlıyor. 4 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren BinBin, bu iş birliği sayesinde sektöründe örnek teşkil edecek bir adım atmayı amaçlıyor.

"Sürdürülebilirlik Hedeflerine Ulaşmak İçin Kritik Bir Adım"

1000 Yatırımlar Holding A.Ş CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, “Novocycle ile kurduğumuz bu stratejik ortaklık, BinBin’in sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşması açısından önemli bir dönüm noktası. Novocycle’ın ileri teknoloji çözümlerinden yararlanarak e-scooter bataryalarımızın geri dönüşümünü optimize edecek ve karbon ayak izimizi minimuma indireceğiz. Bu iş birliği, şehirlerimizin yaşanabilirliğini ve sürdürülebilirliğini artırmada yeni standartlar belirlememize yardımcı olacak” dedi.

Novocycle CEO’su Taha Uluhan ise, “Bu iş birliği, mikro mobilite sektöründe sürdürülebilir uygulamaları teşvik etme misyonumuzda büyük bir adım. BinBin ile iş birliği yaparak atıkları azaltmanın yanı sıra, yüksek hizmet kalitesini koruyarak çevresel sorumluluğu ön planda tutan bir örnek oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

Teknik Ayrıntılar:

Geri Kazanım Oranı: Anahtar batarya malzemelerinde %96 geri kazanım

Süreç: Malzeme bütünlüğünü koruyan yenilikçi geri dönüşüm teknolojisi

Sürdürülebilirlik Etkisi: Karbon ayak izinde önemli azalma ve AB lityum-iyon pil geri dönüşüm direktifleriyle uyum

Uygulamalar: Elektrikli araç bataryaları, mobil cihazlar ve diğer elektronik atıklar.