Laboratuvarı bulunmayan okulların kullanılmayan odalarını Bilim Odalarına dönüştüren IMCD, her yıl yeni bir okul eklemeyi hedefliyor.

IMCD ve TEGV'nin iş birliğiyle hayata geçirilen projede, küçük yaşlardan itibaren çocuklara bilimsel düşünmeyi aşılamayı amaçlayan IMCD, üç yıl içinde 2.500 çocuğu bilimle tanıştırdı. Bilim Ateşböceği Eğitim TIR’ı, Marmara, Ege, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde eğitim etkinlikleri düzenledi.

‘Yarınların Bilim İnsanlarını Yetiştireceğiz’

IMCD, kalıcı bilim odaları ile çocukların bilimle daha uzun süreli temasını sağlamayı planlıyor. IMCD Türkiye Genel Müdürü Aylin Zakuto, “Bilim Ateşböceği TIR’ımızla Türkiye’nin çeşitli bölgelerine bilimin ışığını taşımayı sürdüreceğiz. Kalıcı Bilim Odası projeleri ise eğitimde fırsat eşitliği hedefimizi güçlendirecek. Bu odalar sayesinde yüzlerce çocuk, okullarında deney yapma fırsatı bulacak ve gelecekteki bilim insanları yetişecek” dedi.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

‘Deprem Bölgesindeki Çocuklara Eğitim Desteği’

IMCD, toplumsal kalkınmaya katkı sağlama hedefiyle geçtiğimiz yıl deprem bölgesine yöneldi. Bilim Ateşböceği TIR’ı, konteyner kentlerdeki çocuklara kaliteli eğitim sunarak, Cumhuriyet'in 100. yılını Samsun'da kutladı. Samsun’daki okulda, bahçe duvarları boyandı, çevre temalı resimler yapıldı, çocuklara çeşitli bilim deneyleri ve sürdürülebilirlik konularında eğitimler verildi.

‘Eğitimde Fırsat Eşitliği Yatırımları Sürecek’

IMCD, eğitimde fırsat eşitliği kapsamında Bilim Odaları projesini genişletmeye devam edecek. Zakuto, “İmkânları kısıtlı olan ilköğretim okullarında kullanılmayan odaları Bilim Odalarına dönüştürmeyi hedefliyoruz. İstanbul’da ilk bilim odamızı kurduk, çeşitli yaşlardan çocuklarla interaktif deneyler yaptık ve sürdürülebilirlik konusunu işledik. Bilim Ateşböceği TIR’ında başlattığımız sürdürülebilirlik modülünü de Bilim Odasında uyguladık” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet’in 100. Yılında Samsun’da Eğitim

Bilim Ateşböceği TIR’ı, ilköğretim okullarının 2. ve 8. sınıf öğrencilerine bilimi sevdirmeyi hedefliyor. IMCD'nin desteğiyle yürütülen bu proje, Türkiye’nin çeşitli illerinde laboratuvarı olmayan okullarda çocuklara bilimsel deneyler yapma fırsatı sunuyor. Projeden bugüne kadar 2.500 çocuk yararlandı. Şirketin projedeki temel hedefleri arasında bilimsel bilgi ve becerilerin kazandırılması, olaylara bilimsel açıdan yaklaşma yetisinin geliştirilmesi ve yaratıcı tasarımlar yapma konusunda çocukların teşvik edilmesi yer alıyor.

Kaynak: DHA