Kasımpaşa’da bulunan Emekli Evi’nde uygulamaya konulan ücretsiz sağlık taraması ile emeklilere şeker, tansiyon ve nabız kontrolleri yapılıyor.

Ücretsiz Sağlık Taraması

Beyoğlu Belediyesi'nin Kasımpaşa’daki Emekli Evi'nde sunulan bu hizmet, emekli vatandaşların sağlık durumlarını düzenli olarak takip etmeye yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. Her ay düzenli olarak yapılacak sağlık taramaları, yaşlanmayla birlikte ortaya çıkabilecek olası sağlık sorunlarının erken teşhisinde büyük önem taşıyor.

Emekli Evi'nde Sosyal Destek

Geçtiğimiz ay hizmete açılan Emekli Evi, düşük maaş oranları nedeniyle zor durumda olan emeklilere destek olmayı hedefliyor. Emekli vatandaşlar, burada uygun fiyatlarla yiyecek ve içecek imkanlarından yararlanabiliyor. Çay 1 TL, kahve ise 5 TL’den sunulurken, tüm yiyecek ve içeceklerde yüzde 25 indirim uygulanıyor. Ayrıca, Emekli Evi'nin sosyal ortamı, emeklilerin keyifli vakit geçirmelerini ve sosyalleşmelerini sağlıyor.

Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri

Vatandaşların Geri Dönüşleri

Emekli vatandaşlar, sağlık taramasının ve Emekli Evi'nin kendileri için son derece faydalı olduğunu belirterek memnuniyetlerini ifade ediyor. Yeni açılan tesis, açıldığı ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü ve emeklilerin sosyal hayatlarını desteklemeye devam ediyor.

Kaynak: DHA