Çalışma, ressam Furkan Akhan tarafından akrilik boya kullanılarak gerçekleştirildi ve dört gündür sürüyor. Resmin kısa süre içinde tamamlanması planlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde, Cihangir'deki merdivenlere Filistin bayrağının çizilmesi, Beyoğlu Belediyesi tarafından "Direnen ulusun bayrağı yerde değil gökte olur" şeklinde bir açıklama yapılarak beyaza boyanmıştı. Şimdi ise bu merdivenlere Filistin davasının sembollerinden biri olan Naci el-Ali'nin Hanzala karakteri resmedildi.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Hanzala'nın yer aldığı çalışmayı yerinde inceledi ve bu projenin amacını şöyle açıkladı: "Filistin'de çocukluk yıllarımızdan beri içimizi acıtan görüntüler var. Her gün şehitlerin olduğu, çocukların öldüğü bir coğrafyanın bayrağının her gün binlerce insan tarafından ezilip geçilmesi içimize sinmedi. Belki iyi niyetle yapılan bir çalışma olabilir, ancak sonuç kamuoyunu rahatsız etti. Bu yüzden merdivenleri beyaza boyayıp, Hanzala'yı kalıcı olarak resmetme kararı aldık."

Başkan Güney, Hanzala'nın sırtının dönük olmasının sembolik bir anlam taşıdığını belirterek, "Hanzala'nın sırtı dönük, çünkü o da insanlığa sırtını dönmüş durumda. Yıllardır süren acılardan dolayı insanlığın sırtını döndüğü bir coğrafyada yaşıyor. Bu nedenle, Hanzala’yı buraya kalıcı olarak resmederek Filistin'de barışın ve özgürlüğün sağlanacağı günlere olan inancımızı tazeliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA