GÜNDEM

Beykoz'da Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapandı; Sürücüler ve Vatandaşlar Tepki Gösterdi

Beykoz'da Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Dünya Bisiklet Birliği (UCI) tarafından düzenlenen Tour Of İstanbul bisiklet yarışının ikinci etabı nedeniyle 08.00 itibariyle birçok yol trafiğe kapatıldı.

Abone Ol

Kapalı yollar yüzünden sürücüler ve vatandaşlar duruma isyan ederek, "Haberimiz yok, işe geç kaldık, gidemiyoruz" şeklinde şikayette bulundu.

Tour Of İstanbul bisiklet yarışının ikinci etabı 14-15 Eylül tarihlerinde yapılacak. Yarış nedeniyle cumartesi günü Beykoz'da, pazar günü ise Fatih, Eyüpsultan, Beyoğlu ve Beşiktaş'ta bazı yollar kapalı olacak. Beykoz'daki yarış için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 08.00-14.30 saatleri arasında belirlenen güzergahtaki yolları trafiğe kapattı. Sabah erken saatlerde işlerine gitmek isteyen sürücüler ve vatandaşlar, yolların kapatılması nedeniyle büyük zorluk yaşadı.

"Yolda Kaldım"

Bisiklet yarışının yapılacağı gün yolların kapatılacağından haberi olmadığını belirten bir kişi, "Beykoz'da çalışan biri olarak Kavacık'tan Beykoz'a geçiş yapamıyorum. Otobüsler çalışmıyor. Bu durumun önceden belediye ya da diğer ilgili merciler tarafından duyurulması gerekiyordu. Şu an yolda kaldım. Ticari taksi bulmak da mümkün değil. İşe geç kalacağım ve bunu nasıl açıklayacağımı bilmiyorum" dedi.

İşe geç kaldığını belirten Ali Yıldız, "Yol kapalı olduğu için otobüs de gelmedi. Bilgi verilmediği için vatandaşlar mağdur durumda. Yürüyerek gitmek zorundayım" şeklinde konuştu.

Yol kapalı olduğu için işçi servisi geri dönmek zorunda kaldı. Servisten inerek eve yürümeye karar veren bir kişi ise, "Gece vardiyasından çıktım ve 12 saattir çalışıyorum. Tokatköy'de oturuyorum, evime nasıl gideceğimi bilmiyorum. Mecbur kalıp yürümek zorundayım, bu yaklaşık bir saat sürecek" diye belirtti.

14 Eylül Cumartesi günü saat 11:00'de Beykoz Belediyesi önünden start alacak yarışın, saat 14:00'te Polenezköy'de sona ermesi planlanıyor.