GÜNDEM

Beşiktaş'ta Simitçiyi Duygulandıran Not: "Kimse Söylememiş Olabilir Ama Elinden Geleni Yapıyorsun"

Beşiktaş’ta simit satan 52 yaşındaki Nazım Demir’e, sosyal medya içerik üreticisi Furkan Ünal tarafından verilen motivasyon notu büyük ilgi gördü.

Abone Ol

Notta, "Kimse söylememiş olabilir ama elinden geleni yapıyorsun" yazısı yer alıyordu. Demir'in notu okuduktan sonra verdiği tepki, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Nazım Demir, 1987 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinden İstanbul’a göç ederek 25 yıldır Beşiktaş’ta simit satıyor. Ünal’ın notunu aldıktan sonra yaşadıklarını DHA’ya anlattı. Demir, "Notu okuduğumda, çocukluktan beri yaşadığım zorluklar ve mücadele aklıma geldi. İstanbul’a geldikten sonra evlendim ve dört çocuk sahibi oldum. Bir çocuğumun vefatı, hayatımda büyük bir travma yarattı. Not, tam da benim yaşadıklarımı yansıtıyordu" dedi.

Demir, İstanbul’daki hayat mücadelesini, "Simit satarak geçimimi sağlıyorum ve çocuklarımı okutuyorum. Her gün sabah 5’te işe koyulup akşam geç saatlere kadar çalışıyorum. Notu aldığımda, yıllardır yaşadığım zorluklar ve emeklerimin karşılık bulduğunu hissettim" şeklinde ifade etti.

Ünal, videoyu çekme amacını, "İnsanların zor zamanlarda küçük teşviklere ihtiyacı olabiliyor. Ben de kendi yaşadığım bir olaydan ilham alarak böyle bir video çektim. Amacım, insanlara küçük bir not ile pozitif bir etki bırakmak ve onları mutlu etmek" şeklinde açıkladı.

Nazım Demir, notu evine götürdüğünü ve çerçeve yaptırarak tezgahında sergileyeceğini belirtti. Demir, gülmenin önemine vurgu yaparak, "Hayat zor olsa da, gülmek her zaman iyidir" dedi.