Narin Güran Cinayetinin Yaşandığı Mahallede Çocuklara Psikososyal Destek Sürüyor Narin Güran Cinayetinin Yaşandığı Mahallede Çocuklara Psikososyal Destek Sürüyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu bölgelerin iç talebi karşılamak, yenilikçi ve sürdürülebilir hayvancılık yöntemleriyle et ve süt ürünlerinde verimliliği artırmak amacıyla kurulduğu belirtildi.

BESİ OTB'LERİN ÖNEMİ VE AVANTAJLARI

Besi OTB'ler, kesintisiz üretim olanağı sunan, altyapısıyla desteklenen ve verimliliği artırmaya yönelik olarak tasarlanmış alanlardır. Bu bölgeler sıfır atık ilkesi doğrultusunda faaliyet gösteriyor ve üretimin her aşamasını kontrol etme, hijyen, kalite ve verimliliği en üst seviyeye çıkarma gibi avantajlar sağlıyor. Ayrıca, düşük maliyetli üretimi teşvik eden bu bölgeler, hayvansal ürünlerin arzında önemli bir artış sağlayarak iç talebin karşılanmasında rol oynayacak.

GELİŞEN PROJELER VE HEDEFLER

Bakan Yumaklı, 9 mevcut besi OTB'nin faaliyete geçtiğini ve tüzel kişilik kazandırılan 22 besi OTB ile toplamda 31 besi OTB'yi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti. Bakanlık, hem bitkisel hem de hayvansal üretim için OTB'leri desteklemeye devam ediyor. Yumaklı, OTB'lerin içinde besi işletmeleri, sera işletmeleri, soğuk hava depoları, et entegre tesisleri, yem fabrikaları, paketleme, biyogaz ve gübre üretim tesisleri, idari ve sosyal alanlar ile yenilenebilir enerji tesislerinin bulunduğunu vurguladı.

MALATYA BESİ OTB VE İSTİHDAM

Bakan Yumaklı, Malatya Besi OTB'nin altyapısının tamamlandığını ve girişimcilerin hizmetine sunulduğunu belirtti. 3 bin 128 dekar alanda kurulan bölgede 97 işletme parseli ve 5 sanayi parselinin bulunduğunu açıklayan Yumaklı, bölgenin 16 bin 700 baş hayvan kapasiteli olduğunu ve 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını kaydetti. Malatya Besi OTB için güncel fiyatlarla 180 milyon TL harcandığını belirten Yumaklı, bu projenin hem kente hem de ülkeye önemli katkılarda bulunacağını ve başarılı olmasını diledi.

Kaynak: DHA