GÜNDEM

Bergama'da Yangına Müdahale Ekibini Taşıyan Kamyonet Devrildi: 2 Yaralı!

Bergama'da çıkan orman yangınına müdahale için yola çıkan Orman İşletme Müdürlüğü ekibini taşıyan kamyonet, kontrolden çıkarak devrildi.

Abone Ol

Kazada kamyonetin sürücüsü ve Bergama Orman İşletme Müdürü olmak üzere 2 kişi yaralandı.

Kaza, 18 Temmuz 2024 Perşembe günü saat 08.00 sıralarında, Bergama'da orman yangınına müdahale için yola çıkan kamyonetin devrilmesiyle gerçekleşti. Kamyonette bulunan Bergama Orman İşletme Müdürlüğü ulaştırma personeli Özgür Dilsiz ve Bergama Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş kazada yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Bergama Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Alınan bilgilere göre, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaza ile ilgili inceleme başlatılırken, kazanın sebebinin ise sürücü hatası veya teknik arıza olduğu üzerinde duruluyor.

Yangınla Mücadele Devam Ediyor

Bergama'da çıkan orman yangınına ise çok sayıda arazöz, helikopter ve uçak ile müdahale edilmeye devam ediyor. Yangının söndürülmesi için yoğun çalışmalar yürütülürken, şu ana kadar yangının ne kadarlık bir alana yayıldığı ve maddi hasarın boyutu bilinmiyor.

Yetkililerden Yangına Dikkat Çekilmesi Çağrısı

Yetkililer, vatandaşlardan ormanlarda dikkatli olmalarını ve ateş yakmamalarını rica ederek, orman yangınlarının önlenmesi için ortak bir çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladılar.