Bu kampanya sayesinde, yardımsever vatandaşlar kent lokantalarında ödedikleri ücretlerle ihtiyaç sahibi kişilere destek sağlayabiliyor.  Böylece, ekonomik zorluk yaşayan vatandaşların ve öğrencilerin erişebileceği uygun fiyatlı yemekler temin ediliyor. 

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Askıda Yemek" kampanyası ile dayanışma kültürünün kent lokantalarında yaşatıldığını ve tüm vatandaşları bu kampanyaya destek olmaya davet ettiğini belirtiyor. 

Bayraklı Belediyesi, Soğukkuyu ve Mansuroğlu mahallelerindeki iki Kent Lokantası'nın yanı sıra, yakın zamanda Cengizhan Mahallesi'nde bulunan Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı'nda üçüncü lokantasını da açmış.  Bu lokantalar, ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan vatandaşlara ve öğrencilere uygun fiyatlı yemek seçenekleri sunuyor. 

Artvin’de Heyelan; Yamaçtan Kopan Kayalar Boş Eve İsabet Etti Artvin’de Heyelan; Yamaçtan Kopan Kayalar Boş Eve İsabet Etti

"Askıda Yemek" uygulaması kapsamında, yardımsever vatandaşlar kent lokantalarında etli menü için 70 TL, efsiz menü için ise 50 TL ödeyerek ihtiyaç sahiplerine destek olabiliyor. Bu sayede, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılması hedefleniyor. 

Bayraklı Belediyesi'nin bu inisiyatifi, toplumsal dayanışmanın ve paylaşımın önemini vurgulaması açısından oldukça değerli. Kent halkının birbirine destek olması ve ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesi, sosyal adaletin sağlanması açısından da önem taşıyor. Bu tür uygulamaların yaygınlaşması, toplumsal refah ve huzurun artırılmasına katkı sağlayacaktır. 

Kaynak: DHA