GÜNDEM

Bayraklı Belediyesi Yangın Mağdurlarına Geniş Kapsamlı Destek Sağlıyor

İzmir Bayraklı `da Doğançay, Onur ve Körfez mahallelerinde meydana gelen büyük yangının ardından mağdur olan ailelere yardım eli uzatan Bayraklı Belediyesi, çeşitli desteklerde bulundu.

Abone Ol

Yangının etkilediği bölgelerde gıda, kıyafet, hijyen malzemeleri ve ayakkabılar gibi temel ihtiyaçlar sağlanırken, 30 aileye barınma imkanı sunuldu.

Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle iş birliği yaparak, yangından etkilenen 35 aileye temel ihtiyaç malzemeleri, kıyafet, ayakkabı ve gıda ürünleri yardımında bulundu. Evleri yanarak barınma sorunu yaşayan 30 vatandaş ise geçici konaklama imkanına kavuştu. Ayrıca, yangından etkilenen bölgelere bugüne kadar 2 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yapıldı ve bu yardımlar devam ediyor. Belediyenin ayrıca çiftliklere su desteği sağladığı ve vatandaşların diğer temel ihtiyaçlarını karşıladığı bildirildi.

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "İlk günden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilgili kurumlarla koordineli şekilde, yaraların sarılması için çalışıyoruz. Mağdur ailelerimize gıda, kıyafet, hijyen malzemeleri ve barınma desteği sunuyoruz. Yangının etkilediği bölgelerdeki çalışmalarımız devam ediyor ve bu zor dönemi dayanışma içinde aşacağız. Yanan alanların yeniden yeşillendirilmesi ve evlerin onarılması için gerekli adımları atacağız. Sosyal medya hesaplarımızda yayımladığımız ihtiyaç listesiyle, duyarlı vatandaşlarımızın yardımlarıyla yaralarımızı hızla saracağız. Birlikte daha güçlüyüz” dedi.