Batı Anadolu Şirketler Topluluğu’nun bir parçası olan Batıçim Batı Anadolu, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, 28 Ağustos tarihinde gerçekleştirdiği yeşil kredi kullanımını duyurdu. Şirket, Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. (Türk Eximbank) aracılığıyla MİGA (Multilateral Investment Guarantee Agency) garantili bir kaynak kullanarak, SOFR + yüzde 2,7 faiz oranına sahip 1 yıl vadeli toplam 2 milyon 662 bin 500 dolar tutarında kredi aldığını belirtti.

Sürdürülebilirlik ve Kadın İstihdamına Destek

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Bu kredinin, orta ve yüksek teknoloji ile yeşil ürünler üreten ve kadın istihdamına destek veren Türk ihracatçılarının ticaret finansmanı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanıldığı ifade edildi. Kredinin, sürdürülebilirlik prensipleri çerçevesinde kullanılan ilk yeşil kredi olduğu bildirildi.

Batıçim Batı Anadolu, bu kredi ile çevresel ve finansal sürdürülebilirliğini artırmayı hedefliyor. Şirket ayrıca, 2024 Mayıs ayında ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımlamıştı. Sürdürülebilirlik çalışmaları çerçevesinde, Atık Yönetim Müdürlüğü oluşturarak emisyon azaltma ve alternatif hammadde ile yakıt konusunda çalışmalarını sürdüren grup, AB standartlarına uygun düşük emisyonlu yeşil ürünlerini geçtiğimiz yıl tanıtmıştı.

Kaynak: DHA