Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Olay, 11 Ağustos akşamı Gideros Koyu'nun yaklaşık 2 mil açığında meydana geldi. Öztürk Kürelioğlu'nun kaptanlığını yaptığı 'Maviş' isimli gezi teknesi, su alarak battı. Teknede bulunan 6 kişiden Ahmet Kaan Karayılan, Emrah Yasin Büyükoral ve Ayşenur Gürcan, çevredeki balıkçılar tarafından kurtarıldı. Ancak kaptan Öztürk Kürelioğlu, Hülya Mütevelli (37) ve Esmanur Gürcan (16) denizde kayboldu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri tarafından başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmaları sırasında, 5’inci gününde Gideros Koyu'nun 1,5 mil açığında Esmanur Gürcan ve Hülya Mütevelli'nin cansız bedenleri bulundu. Cenazeler morga kaldırıldı ve Hülya Mütevelli’nin Kastamonu’nun Devrekani ilçesine bağlı Mütevelli köyünde, Esmanur Gürcan’ın ise Hanönü ilçesine bağlı Sirke köyünde defnedileceği öğrenildi.

Kaptan Öztürk Kürelioğlu’nun sürüklenmiş olabileceği ihtimali üzerinde durularak Bartın’ın Kurucaşile ilçesine bağlı Kapısuyu ve Gökçekale sahillerinde de arama çalışmaları başlatıldı. Samsun AFAD ekipleri, kıyıdan dürbünle deniz yüzeyini tarıyor. Teknenin battığı bölgede havadan, karadan ve denizden arama faaliyetleri devam ediyor.

Kaynak: DHA