SPOR

Basketbol Takımı İle Engelleri Aşıyorlar, Hedefleri Birinci Lige Çıkmak

Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 25 yıl önce kurulmuş bir basketbol takımıdır.

Abone Ol

Kulübün kurucusu Hüseyin Erdal Denizaslanı, kendisi gibi bedensel engelli 7 arkadaşıyla bir araya gelerek kulübü oluşturmuştur. 

Denizaslanı, 3 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle felç kalarak tekerlekli sandalyeye mahkum kalmıştır. Ancak, bedensel engellerin yaşama ve başarıya engel olmadığını göstermek için bu kulübü kurmuştur.  Kulübün hedefi, basketbol oynayarak engelleri aşmak ve birinci lige çıkmaktır.

Denizaslanı, sporun insanların hayatında önemli bir yeri olduğunu vurgulamaktadır. Ona göre spor, "sosyalleşmeyi, bedenin sağlığını korumayı" sağlar ve "beyinsel ve düşünsel olarak da rahatlama" sağlar. Böylece günlük yaşamın da düzene girmesine katkı sunar. 

Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü, 25 yıllık tarihinde defalarca ligde birincilik, ikincilik ve üçüncülükler elde etmiştir. Kulüp, bedensel engellilerin spor yoluyla sosyalleşmelerini, fiziksel ve zihinsel sağlıklarını korumalarını ve günlük yaşamlarına daha düzenli bir ritim kazandırmalarını sağlamaktadır. 

Kulübün başarıları ve hedefleri, bedensel engellilerin spor yoluyla hayatlarını nasıl iyileştirdiklerini ve engelleri nasıl aştıklarını göstermektedir. Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü, engelli bireylerin topluma tam olarak entegre olmaları ve aktif bir yaşam sürdürmeleri için önemli bir örnek teşkil etmektedir.