Tokat Belediyesi, altyapı altyapısını çözmek amacıyla hız kesmeden devam ediyor. Altıyüzevler, Malkayası ve Kaşıkçıbağları mahallelerini kapsayan Danişmend Gazi Kavşağı'ndaki yağmur suyu süreci yapılan kapsamlı çalışmalarla çözüme kavuşturuldu.

Başkan Yazıcıoğlu, yaptığı yağmur suyunun drenajını, şehrin farklı noktalarında devam ettiğini belirterek, “Özellikle Altıyüzevler, Malkayası ve Kaşıkçıbağları mahallelerinin kesişmesinde bulunan Danişmend Gazi Kavşağı'nda yağmur suyunun oluşması nedeniyle sel ve su birikintilerinin tahliyesi için toplu bir proje başlatıldı. Yağmur suları, Vali Ayhan Çevik ve Orhangazi caddelerine kadar taşarak ulaşım aksatıyor ve çamurlu yolların kesilmesine neden oluyordu. Bu durumun yarattığı olumsuzlukların çözümü için bir adım attık” dedi.

Bölgede yürütülen çalışma kapsamında 250 metre uzunluğunda, 400 mm çapında yeni bir yağmur suyu hattı inşa edilmesi ve hattın Geksi Deresi'ne bağlandığını belirten Başkan Yazıcıoğlu, yağmur suyunu mazgal ve ızgara da tamamlanarak ifade etti. Altyapının bozulmasıyla sele ve su baskını gibi noktaya geçilmesi ve mahalle sakinlerinin güvenliği sağlanarak, yaşamın korunması hedefleniyor.

Tokat'ta Küçükbaş Hayvan Hırsızlığı Tokat'ta Küçükbaş Hayvan Hırsızlığı

Kaynak: DHA