Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri

Festival, Düzlerçamı'nda gerçekleştirildi ve Muratpaşa Belediyesi, yörük kültürünün önemli bir simgesi olan kıl çadırını ziyaretçilere sundu. Muratpaşa Belediyesi'nin kurduğu çadırda, Antalya CHP Milletvekilleri Aliye Coşar ve Cavit Arı, Antalya CHP İl Başkanı Nail Kamacı, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Muratpaşa Belediyesi'nin kardeş şehri Moldova Gagavuz Özerk Bölgesi Komrat Belediye Başkanı Sergey Anastasov, Kepez CHP İlçe Başkanı Gökhan Ölmez ve Döşemealtı CHP İlçe Başkanı Veli Çot gibi isimler konuk oldu.

Başkan Uysal, festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin kültürleri yaşatmada ve toplumu birleştirmede önemli rol oynadığını belirtti. Ayrıca, Muratpaşa Belediyesi'nin her yıl düzenlediği Yörük Çalıştayı'na katılım çağrısında bulundu. Uysal, "Bu çalıştaylarla bilinç ve bilgiyi artırıyoruz, Yörük yaşamını gelecek kuşaklara miras bırakıyoruz. Bu kış tekrar düzenleyeceğimiz Yörük Çalıştayı'na tüm katılımcıları, dernekleri ve belediyeleri davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA