GÜNDEM

Başkan Uysal: Barış İklimi Tüm Dünyaya Yayılmalı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 8. Yöreler Renkler Festivali'nin açılışında yaptığı konuşmada, Muratpaşa'daki barış ortamının dünyaya örnek olmasını ve bu barış ikliminin tüm dünyaya yayılmasını vurguladı.

Abone Ol

Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Yöreler Renkler Festivali, Akdeniz Gecesi ile başladı. Festivalde, Antalya'da yaşayan yerleşik yabancıların kurduğu dernekler dahil olmak üzere 72 hemşehri, kültür, yardım ve dayanışma derneği yer aldı. Festival alanında kurulan stantlarda dernekler, yörelerinin lezzetlerini, el sanatlarını ve doğal güzelliklerini tanıttı.

Festivalin açılışında Başkan Uysal, Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ile başlayan geceyi selamladı. Ardından sanatçılar Ateş Ali ve Mevlüt Ahıskalı sahne aldı ve gece Uğur Önür konseriyle sona erdi.

Başkan Uysal konuşmasına, Nazım Hikmet Ran'ın ünlü dizeleriyle başladı: “Deniz olunmalı oğlum, bulutuyla, gemisiyle, balığıyla, yosunuyla.” Bu şiirle katılımcılara hitap eden Başkan Uysal, “Hep beraber deniz olduğumuz bu güzel etkinliğe hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

Muratpaşa'da farklı kültür ve milletlerden insanların barış içinde yaşadığını belirten Başkan Uysal, “Muratpaşa, Türkiye'nin yedi bölgesinden ve çevremizdeki ülkelerden gelen insanlarla zenginleşmiş bir yaşam tablosuna sahip. Burada güçlü komşuluk ilişkileri, hoşgörü, sevgi ve saygı mevcut. Bu ortam, dünyaya örnek olabilecek bir tablo sunuyor. Muratpaşa'da savaş yok. Dünyanın dört bir yanından gelen insanlar burada barış içinde yaşıyor. Bu barış iklimini tüm dünyaya yaymak ve paylaşmak çok değerli” şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda Başkan Uysal, Akdeniz Bölgesi'ni temsil eden dernek başkanlarına plaket takdim ederek, etkinliğin önemine dikkat çekti.