Toplantılarda yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Tugay, ilçelerde tarım ve hayvancılık alanında yapılan yatırımların önemine vurgu yaptı.

Bergama Toplantısı

Başkan Tugay, Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik ve belediye bürokratlarıyla bir araya gelerek, ilçede yapılacak çalışmaları detaylı bir şekilde ele aldı. Özellikle küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi amacıyla 699 üreticiye 3 bin 69 küçükbaş hayvan, 678 üreticiye 3 bin 394 arılı, bin 697 boş kovan, toplamda ise 279 bin 650 meyve ve zeytin fidanı dağıtıldığını belirtti. Ayrıca 46 bin menengiç ağacına Antep fıstığı aşılaması yapılarak yüzde 95 gibi başarılı sonuçlar elde edildiği ifade edildi. Başkan Tugay, tarım alanlarının sağlıklı envanterinin çıkarılması gerekliliğine vurgu yaparak, bu verilerin dijital ortama aktarılması ve yapay zeka uygulamalarıyla entegre edilmesi gerektiğini söyledi. Toprak analizlerinin yapılması ve ürün desenlerinin oluşturulmasıyla katma değeri yüksek ürünler elde edilmesi gerektiğini belirtti.

Dikili Toplantısı

Daha sonra Dikili'de düzenlenen toplantıya katılan Başkan Tugay, ilçede son beş yılda tarımsal hizmetler için yapılan 41 milyon 449 bin liralık yatırımı açıkladı. Çiftçi envanteri oluşturulması gerekliliğini vurgulayarak, doğru desteklerin sağlanmasıyla herkesin memnun olabileceğini ifade etti. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ise ilçede ağırlıklı olarak mısır ve ayçiçeği üretimi yapıldığını, son yıllarda bamya üretiminin de arttığını belirtti.

Kamyonete Çarpan ATV'nin Sürücüsü Hayatını Kaybetti Kamyonete Çarpan ATV'nin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Sonuç

Başkan Tugay, Bakırçay Havzası'ndaki Bergama ve Dikili'de yapılan koordinasyon toplantılarıyla ilçelerdeki tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmaları değerlendirerek, geleceğe yönelik doğru adımlar atma kararlılığıyla hareket ettiklerini vurguladı.

Kaynak: DHA