Başkan Kaya, mesajında 30 Ağustos'un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine vurgu yaptı.

Başkan Kaya, "30 Ağustos, bu toprakların ebediyen Türk vatanı olarak kalacağını ve Türk Milletinin asla esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan eden bir gündür" dedi. Kaya, bu tarihin, 102 yıl önce Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanarak Sevr Antlaşması'nın çökertilmesiyle Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığını belirtti. "Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da yakmış olduğu bağımsızlık ateşi, 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle taçlandırılmıştır," ifadelerini kullandı.

Başkan Kaya, "30 Ağustos, Türk milletinin dünya tarihindeki en haklı savaşlardan birini kazandığı gündür. Bu zafer, yalnızca Türk milletine değil, dünya üzerindeki mazlum milletlere de örnek olmuş, emperyalizme karşı verdiğimiz mücadelenin sembolü haline gelmiştir" dedi.

Ayrıca, Kaya mesajında "Dumlupınar’da 102 yıl önce yakılan meşale, bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri, Ata’sının açtığı yolda büyük zaferler kazanmaya devam edecektir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Kaynak: DHA