Seyhan Nehri üzerinde devam eden hızlı tren köprüsü inşaatı nedeniyle, nehrin yatağına DSİ tarafından uzun süredir su verilmediği ve bu durumun görüntü kirliliğine yol açtığı belirtildi. Başkan Karalar, Seyhan Nehri kıyısında gerçekleştirdiği açıklamada, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu olumsuz manzarayla bir ilgisinin bulunmadığını vurguladı. Karalar, "Seyhan Nehri, Adana'nın değerlerinden biri olup, hem görsel hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyor. Hızlı tren köprüsü inşaatı yüzünden aylardır su akmıyor. Bu da nehrin görsel olarak olumsuz bir hale gelmesine ve bataklık gibi görünmesine neden oldu" dedi.

Köprü İnşaatının Hızlandırılması Talebi

Başkan Karalar, köprü inşaatını gerçekleştiren firma ve DSİ'ye çağrıda bulunarak, köprü ayaklarının bir an önce tamamlanmasını ve nehir yatağına su verilmesini sağlamak üzere harekete geçilmesini istedi. Karalar, "Seyhan Nehri'nin eski güzelliğine kavuşması için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Seyhan Nehri ile İlgili Yetki DSİ'de

BUSKİ’ye 3,3 Milyon TL Ceza: Arıtılmadan Doğaya Boşaltılan Sular BUSKİ’ye 3,3 Milyon TL Ceza: Arıtılmadan Doğaya Boşaltılan Sular

Zeydan Karalar açıklamalarına devam ederek, "Ulusal medyaya yansıyan Seyhan Nehri yatağının kuru ve kötü durumdaki görüntüsü, hızlı tren köprüsü inşaatı nedeniyle suyun kesilmesinden kaynaklanıyor. Köprü inşaatını yapan firmaya, çalışmalarını hızlandırmaları ve DSİ’nin suyu yeniden vermelerini sağlamaları çağrısını yaptık. DSİ, inşaat devam ederken su veremez. Ancak DSİ'den suyun yeniden verilmesi sürecinde nehir yatağının temiz kalması için gerekli önlemleri almasını talep ettik. Bu konuda gerekli adımların atılacağına inanıyoruz. Seyhan Nehri'yle ilgili denetim ve kontrol yetkisi tamamen DSİ'de bulunuyor ve bu konuda Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisi bulunmuyor" dedi.

Kaynak: DHA