Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Ayrıca, Demirciler Çarşısı'nın TOKİ tarafından yeniden yapılacağını ve Toptan Gıda Hali için 19 Eylül'de ihale sürecinin başlayacağını açıkladı. Kalemizin batısındaki rezerv alanda da konut ve iş yeri yapımına başlanacağını belirten Görgel, Derepazarı’ndaki esnafın Ekim sonuna kadar geçici iş yerlerine taşınacağını ifade etti.

Başkan Görgel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un şehri ziyaret ederek, Derepazarı, Kapalı Çarşı ve Demirciler Çarşısı’nı incelediğini ve esnafla bir araya geldiğini söyledi. Ziyaret sırasında, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mevlüt Kurt ve Prof. Dr. Mehmet Şahin, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül’ün de bulunduğu programda, esnafın sorunları ve talepleri dinlendi.

Başkan Görgel, yaptığı açıklamada, “Yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası konusundaki çalışmalarımızı yerinde göstermek amacıyla Bakanımız Murat Kurum ile şehrimizi ziyaret ettik. Tarihi çarşılarımızın restorasyonu ve rezerv alanlarda yapılacak projeler hakkında bilgi verdik. Tarihi Kapalı Çarşı’mızın projesi onaylandı ve restorasyon çalışmalarına başlıyoruz. Demirciler Çarşısı TOKİ tarafından yeniden yapılacak. Yılsonuna kadar İsa Divanlı Mahallemizde konut ve iş yerlerinin yapımına başlanacak. Toptan Gıda Hali için 19 Eylül’de ihale yapılacak. Kalemizin batısındaki rezerv alanda da konut ve iş yeri projelerine başlanacak. Derepazarı’ndaki esnafımız Ekim sonuna kadar geçici iş yerlerine taşınacak ve Eylül ile Ekim aylarında esnafımızdan kira alınmayacak. Kahramanmaraş’ı alt ve üstyapısıyla bir bütün olarak yeniden inşa ederek daha güçlü bir şekilde ayağa kaldırıyoruz. Bakanımız Murat Kurum ve ekibine destekleri için teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA