McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “17 ilçemizin tamamında yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Amacımız, hemşehrilerimizin daha konforlu ve kaliteli bir yaşam sürmesini sağlamak” dedi.

Samsun genelinde yaşam kalitesini artıran projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. İçme suyu sorunlarına çözüm arayan SASKİ, aynı zamanda sağanak yağışlarda oluşan su baskınlarını önlemek için Keson Kuyu Terfi Merkezleri inşa ediyor. İlk olarak Canik ilçesi Gülsan Sanayi Bölgesi’nde kurulan Keson Kuyu Terfi Merkezi işletmeye alınarak yüzey sularını Mert Irmağı’na yönlendiriyor. İkinci merkez ise Terme ilçesi Çay Mahallesinde tamamlanmış durumda. Şimdi ise üçüncü proje olarak Bafra’nın Kemalpaşa Mahallesinde yeni bir Keson Kuyu Terfi Merkezi inşa ediliyor.

Söz konusu merkez faaliyete geçtiğinde; Mevlana, Kemalpaşa, İshaklı İsmet Paşa, Altınyaprak, Tabakhane, Cumhuriyet ve Yaka mahallelerindeki yağmur suyu problemlerine çözüm getirecek. Terfi merkezinin inşaatı hızla devam ediyor ve mahallelerden merkeze ulaşacak 9 kilometrelik bağlantı hattı tamamlandı. Bu merkezde toplanan yağmur suları, güçlü pompalar aracılığıyla Batuk kanalına yönlendirilecek.

Başkan Halit Doğan, altyapı çalışmalarında önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirterek, “Hedefimiz hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmak. 17 ilçemizdeki yatırımlarımızı bu hedef doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Samsun, coğrafi konumu ve iklim değişikliği nedeniyle fazla yağış alan bir bölge. Altyapı sorunlarını hızla çözmek için yoğun bir mesai harcıyoruz. Bafra’daki Keson Kuyu Terfi Merkezi ile 7 mahallede olabilecek sel ve su taşkınlarının önüne geçmeyi planlıyoruz. Bu şekilde, Canik, Terme ve Bafra ilçelerinde su baskınlarını büyük ölçüde engellemiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA